Souhlas třetí osoby se zrušením bytového spoluvlastnictví

P

 

okud je jednotka zatížena, vyžaduje se k platnosti dohody nebo prohlášení o zrušení bytového vlastnictví souhlas osoby oprávněné z věcného práva udělený v písemné formě.

Zrušením tohoto typu vlastnictví zanikne předmět jeho oprávnění, zanikne věc, z niž je oprávněn. I když byt zůstane stále stejný, pořád v něm budou bydlet titíž lidé. z hlediska vlastnictví jednotka zanikne. Vznikne vlastnictví či spoluvlastnictví k nemovitosti, kterou je pozemek a jeho součástí i budova s byty. Ta věc, na které vázlo právo ve prospěch třetí osoby, prostě zanikne – zanikne i toto její právo – oprávnění. Není-li dán souhlas oprávněné osoby v písemné formě, jsou dohoda spoluvlastníků nebo nebo rozhodnutí jediného vlastníka všech jednotek o zrušení bytového spoluvlastnictví absolutně neplatné.

Souhlas oprávněné osoby může být dán předem či následně či může být obsažen přímo v té dohodě či o tom rozhodnutí. Podstatné je, aby tento písemný souhlas byl předložen spolu s návrhem na vklad změny bytového spoluvlastnictví do veřejného rejstříku.

https://www.sprava-nemovitosti-praha.eu/sprava-nemovitosti-praha

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *